Reklama

Sałatka buraczana w słoiku

Smaczna sałatka.

Składniki

  • 2 kg buraków
  • 1 kg marchwi
  • 1 kg jabłek
  • 2 duże cebule

Składniki na zalewę

  • 2 szklanki octu winnego
  • 2 szklsnki wody
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3 liście laurowe
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • 8 ziaren pieprzu
  • 2-3 łyżki soli

Ugotuj w łupinach buraki. Obierz i razem z marchwią zetrzyj na grube wiórka. Pokrój jabłka w słupki, a cebule w półplasterki. Warzywa zalej zalewą. Przełóż do słoików. Pasteryzuj 20 minut.

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy