Przejdź na stronę główną Interia.pl

Ryba i siu mai z dymki

Przepis z programu "Gok Wan: oblicza chińskiej kuchni".

Składniki

  • ciasto wonton
  • żabnica (lub inna ryba morska o białym mięsie)
  • dymka
  • jagody goji
  • sepia
  • sos rybny
  • jasny sos sojowy
  • olej sezamowy
  • biały pieprz

Sposób przygotowania:

Reklama

Pokrój rybę na drobne kawałki, usuwając wszystkie ości. Pokrój dymkę na małe paseczki. Wymieszaj rybę z dymką, dodaj odrobinę sosu rybnego, jasnego sosu sojowego i pieprz.

Przy pomocy kieliszka uformuj z ciasta wonton małe miseczki. Delikatnie nałóż do środka miseczek rybę z dodatkiem dymki. Ostrożnie wysuń kieliszek, a gotowy otwarty pierożek odłóż na bok.

Udekoruj jagodami goji.

Gotuj na parze na dużym ogniu przez ok. 15 minut.

Przepis pochodzi z programu "Gok Wan: oblicza chińskiej kuchni". Tytułowy bohater, słynny stylista i projektant mody, podróżuje w pogoni za swoją pasją w różne zakątki świata odkrywając, jak chińska kuchnia zmieniła się poza granicami kraju. Premierowe odcinki w poniedziałki o godz. 22.00 na kanale Nat Geo People


Styl.pl/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje