Reklama

Rurka ukośna "A'la italiana"

Makaron Rurka Ukośna z oferty Czanieckich Makaronów jest inspirowana klasyczną włoską pastą - penne rigate, czyli makaronem o formie karbowanych rurek w kształcie uciętych skośnie końcówek pióra.

Najlepiej smakuje ugotowany na sposób al dente, czyli gotowany około 10 minut, tak, by był lekko twardawy, co pozwala w pełni rozkoszować się jego smakiem.

Makarony z linii "A'la italiana" są produkowane w 100 % z semoliny, czyli gruboziarnistej mąki powstałej z pszenicy twardej, tzw. durum. Dzięki temu wyróżnia się żółtą przezroczystą barwą, nie skleja się podczas gotowania i trudniej się rozgotowuje, a także zachowuje odpowiednią sprężystość i zwartą fakturę.

Durum charakteryzuje się większą zawartością glutenu, co pozwala na produkowanie makaronu bez dodatku jaj. Czanieckie Makarony z tej linii mogą więc być spożywane nawet przez osoby uczulone na białko kurze, a dodatkowa obecność błonnika korzystnie wpływa na proces trawienia.

Reklama

Linia "A'la italiana" została stworzona specjalnie z myślą o miłośnikach południowych smaków oraz kulinarnych eksperymentów. Znajdziemy w niej także popularny makaron Świderek oraz tradycyjną Muszelkę Morską.

Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy