Reklama

Rolada ze szpinakiem

Idealna na świąteczny stół.

Składniki

  • 15 dag liści szpinaku
  • 3 jajka
  • łyżka tartego parmezanu
  • 10 dag twarogu
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • 25 dag plastrów wędzonego łososia
  • mały kubek śmietany

Szpinak sparz wrzątkiem i zalej zimną wodą. Następnie zmiksuj, dodając śmietanę, pieprz, żółtka, parmezan oraz mąkę. Mieszankę podgrzej, aż zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia i wrzuć ubite białka.

Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 10 minut w temperaturze 180°C.

Ciasto schłodź i przełóż na folię spożywczą. Delikatnie oderwij papier, na którym się piekło. Posmaruj serem twarogowym, ułóż plasterki łososia i zwiń. l

Roladę owiń folią aluminiową i wstaw do lodówki. Przed podaniem pokrój w centymetrowe plastry.

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy