Reklama

Racuchy z kaszy jaglanej

Idealne na śniadanie- są sycące i dodadzą ci energii na cały poranek!

Składniki

  • 2,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • szklanka mleka
  • duże jabłko
  • 4 łyżki mąki
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • pół łyżeczki sody
  • olej
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

1. Zmiksuj kaszę z mlekiem. Dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz sodę. Wymieszaj. Obierz jabłko i pokrój na kawałki. Dodaj do ciasta. 

2. Rozgrzej olej, kładź porcje ciasta łyżką i smaż z obu stron. Odsącz racuchy na kuchennym ręczniku i posyp cukrem pudrem.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy