Przejdź na stronę główną Interia.pl

Pulpety na nowo

Kto nie lubi klasycznego połączenia mielonego mięsa wołowego i wieprzowego? Ale to nie jedyny sposób na pyszne klopsiki Wypróbuj wersję z grzybami lub klopsy z krewetek, które gotuje się w wodzie przed podaniem z makaronem. Skonstruuj posiłek przygotowując w najpierw przepyszny czerwony sos.

Klasyczny czerwony sos


Składniki

  • 2 łyżki oliwy
  • 3 szklanki drobno posiekanej cebuli
  • Sól
  • 2 łyżki tartego czosnku (4-5 ząbków)
  • Pół łyżeczki papryki w płatkach
  • 2 puszki pomidorów, zmiksowane w blenderze

Reklama

Oliwę rozgrzej na patelni, dodaj cebulę i łyżeczkę soli. Zeszklij cebulę, dodaj czosnek i paprykę w płatkach. Jedną trzecią cebuli odłóż do miseczki (użyjesz jej do klopsów). Na patelnię wlej pomidory, zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj powoli 20 minut, by sos się zredukował.

 

Reklama

Najlepsze tematy

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje