Reklama

Power baton Anny Lewandowskiej

Te batony robiły furorę na Euro 2016 - promowali je polscy piłkarze. Możesz je przygotować samodzielnie - według przepisu Anny Lewandowskiej.

Składniki (na 4 batony):

  • 70 g pestek dyni (moczonych przez noc i suszonych w piekarniku ok. 6 godzin w 60 st. C)
  • 6 suszonych daktyli
  • 2 łyżki sproszkowanego korzenia macy
  • 40 g wiórków kokosowych
  • garść jagód goji
  • 1 łyżka miodu lub innego słodu
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • sól himalajska (do posypania na koniec)

Przygotowanie:

Daktyle namoczyłam w gorącej wodzie (ok. 20-30 min). Dodałam do nich pozostałe składniki i zmiksowałam (nie powinno to trwać długo). Masę wyłożyłam na blaszkę, tworząc cienką warstwę, poprószyłam solą morską i jagodami goji. Wstawiłam do lodówki na 3 godziny. Potem pokroiłam w równe batony, owinęłam w papier do pieczenia i zawiązałam sznurkiem.

Rada:

Baton najlepiej zjeść jako przegryzkę PRZED treningiem lub zaraz PO nim!

392 kcal

Przepis pochodzi z książki "Zdrowe gotowanie by Ann" autorstwa Anny Lewandowskiej. Wydawnictwo Burda Książki. Premiera: lipiec 2016.

Reklama


Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy