Reklama

Placuszki z miodem i bananami

Na słodkie śniadanie ub kolację.

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 2 jajka
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • pół kostki rozpuszczonego masła
  • 2 duże banany
  • kilka łyżek miodu
  • 30 dag orzechów włoskich
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem oraz solą. W osobnym naczyniu wymieszaj jajka z mlekiem i masłem. Następnie dokładnie połącz wszystkie składniki. W tym czasie na rozgrzanej, suchej patelni upraż orzechy. Banany obierz i pokrój w plastry.

Na niewielkiej patelni rozgrzej trochę oleju. Usmaż placki z obu stron na złoty kolor. Układaj je jeden na drugim, każdy polewając miodem i układaj po kilka kawałków banana.

Na ostatnim placku ułóż resztę bananów. Posyp prażonymi orzechami i również polej miodem. Podawaj na ciepło.

Reklama

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy