Reklama

Placuszki twarogowe

Masz już dość jajecznicy czy omletów na śniadanie? Oto pomysł na placuszki twarogowe.

Składniki

  • 300 g twarogu
  • 3 jajka
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 4 łyżki mąki

Przygotowanie:

Twaróg połącz z żółtkami i cukrem pudrem. Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj.

Białka ubij na sztywno i dodaj je do masy. Teraz składniki trzeba bardzo delikatnie wymieszać.

Porcje placuszków nakładaj na rozgrzaną patelnię, najlepiej bez dodatku tłuszczu. Z każdej strony smaż je po około 3 minuty.

Podawaj placuszki twarogowe je najlepiej z sezonowymi owocami.

Nie czekaj do ostatniej chwili, pobierz za darmo program PIT 2020 lub rozlicz się online już teraz!

Reklama

Zobacz także:

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy