Reklama

Placki ze szpinakiem

Czas przygotowania: do 60 minut.

Składniki

  • 30 dag szpinaku
  • 10 dag mąki
  • 4 ziemniaki
  • cebula
  • 2 jajka
  • pieprz
  • sól
  • olej
  • posiekana natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:

Szpinak umyj i drobno pokrój. Włóż do osolonego wrzątku i gotuj ok. 5 minut. Odcedź, opłucz w zimnej wodzie i odstaw, aż ocieknie. Cebulę i ziemniaki zetrzyj na tarce, dodaj mąkę i jajka. Przypraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj i połącz ze szpinakiem. Na patelni rozgrzej olej. Łyżką stopniowo nalewaj ciasto i smaż placki z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem udekoruj placki natką pietruszki.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy