Reklama

Pizzerinki z kiełbasą

Smaczny kąsek.

Składniki Ciasto

  • 1,5 szklanki mąki
  • 25 g suszonych drożdży
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 100 ml wody
  • cukier
  • sól

Składniki Dodatki

  • 10 dag sera żółtego
  • mały słoik sosu pomidorowego
  • 10 dag kiełbasy
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Przygotuj ciasto: wszystkie składniki wymieszaj mikserem na gładką masę. Zwilżonymi olejem dłońmi uformuj kulę, włóż do miski, przykryj i odstaw na co najmniej godzinę w ciepłe miejsce. l

Kiełbasę pokrój w plastry, a cebulę w piórka. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Z wyrośniętego ciasta odrywaj nieduże kule i rozpłaszczaj je na placki. Każdy placek posmaruj sosem pomidorowym, rozłóż plasterki kiełbasy i piórka cebuli. Posyp tartym serem. Piecz w temperaturze 220ºC przez 12 minut.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy