Reklama

Pistacjowe spaghetti

Polecamy prosty przepis na smakowite spaghetti z miętą, cytryną, pistacją, parmezanem, czosnkiem, kolorowym pieprzem.

Składniki

  • garść razowego makaronu spaghetti
  • cytryna
  • 2 garści pistacji
  • 50 g parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta kolorowego pieprzu
  • mięta
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Na patelni na oliwie podsmażamy czosnek, dodajemy pokruszone pistacje, skórkę z cytryny i parę kropel soku, sól, pieprz. Do gotującej wody wstawiamy spaghetti i gotujemy 7 min. Mieszamy makaron na patelni z sosem i dodajemy posiekaną miętę. Całość posypujemy startym parmezanem, dekorujemy liśćmi mięty. Smacznego!

Polsat
Dowiedz się więcej na temat: spaghetti
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy