Reklama

Pikle z rzodkiewki, ogórka i szalotki

Porcja zdrowia na talerzu. Pikle sprawdzą się idealnie do wielu potraw i z pewnością podkręcą ich smak!

Składniki na pikle z rzodkiewki

  • 200 ml octu winnego białego
  • 200 g cukru
  • 400 ml wody
  • rozmaryn
  • pęczek rzodkiewki

Składniki na pikle z ogórków

  • 200 ml octu ryżowego
  • 200 g cukru
  • 400 ml wody
  • 50 ml oleju sezamowego
  • sambal
  • 2 ogórki

Składniki na pikle z szalotki

  • 200 ml octu winnego białego
  • 200 g cukru
  • 400 ml wody
  • anyż
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 4 szalotki

Sposób przygotowania:

Warzywa pokrój i umieść w miseczkach: rzodkiewki w ćwiartki, cebule w płatki, ogórki w słupki z wyciętym gniazdem. Tą samą wrzącą zalewą zalewamy warzywa. Piklujemy minimum 3 godziny. I to wszystko. Pikle gotowe! Smacznego!

Polsat
Dowiedz się więcej na temat: pikle
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy