Reklama

Pierożki w kształcie serca

W Walentynki miło jest zaskoczyć ukochaną osobę własnoręcznie przygotowanym posiłkiem. Dołóż starań, by danie symbolicznie nawiązywało do Twoich gorących uczuć.

Składniki

  • 30 dag mąki
  • 125 ml wrzącej wody
  • 2 jajka
  • łyżka masła
  • szczypta soli
  • 25 dag twarogu
  • łyżka cukru
  • sos owocowy do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Do mąki wsyp sól. We wrzątku rozpuść masło i, ciągle mieszając, stopniowo wlewaj do mąki. Dodaj jajko i przez ok. 5 minut zagniataj ciasto. 

2. Przykryj je ogrzaną miseczką (glinianą) i odstaw na pół godziny. Zrób farsz - ser połącz z utartym żółtkiem, pianą z białka, cukrem. Z ciasta powycinaj serca, nałóż farsz, zlep i gotuj w słonej wodzie. Podawaj z sosem owocowym.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy