Reklama

Pasta jajeczna

Jeśli znudziły ci się tradycyjne kanapki, koniecznie przetestuj nasz przepis na pastę – świetny dodatek do śniadań!

Składniki

  • 4 jajka,
  • 4 trójkąciki sera topionego,
  • cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżeczki musztardy,
  • 3 łyżki majonezu,
  • sól,
  • pieprz czarny mielony,
  • papryka czerwona,
  • zioła do dekoracji

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo. Schłódź je zimną wodą i poczekaj, aż wyschną. Następnie obierz je i razem z serem zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Cebulę i czosnek obierz. Cebulę drobno posiekaj, a czosnek podziel na ząbki i przeciśnij przez praskę. Dodaj musztardę i dokładnie wymieszaj. Masę wrzuć do miski z jajkami, połącz z majonezem i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.

Pastę jajeczną dopraw solą i pieprzem. Podawaj najlepiej z ciemnym pieczywem. Dla dekoracji posyp ją posiekanymi ziołami i drobno pokrojoną czerwoną papryką.

Reklama

Zobacz także:

Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy