Reklama

Papryki zapiekane z ryżem i orzechami

Składniki

  • po 4 papryki czerwone i zielone
  • 300 g ryżu arborio
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • po 1/2 pęczka mięty i kolendry
  • 1 garść liści szpinaku
  • 1/3 szklanki orzechów arachidowych
  • 1/4 szklanki rodzynek
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 pomidor
  • 1 łyżka cukru
  • oliwa
  • sól i pieprz

1. Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i ryż. Smaż 3 minuty i dorzuć pokrojonego w kostkę pomidora, umyty szpinak, listki mięty i kolendry. Smaż wszystko  kilka minut. Dodaj koncentrat,  rodzynki i posiekane orzechy.  Dopraw do smaku solą,  pieprzem i cukrem. 

2. Przekrój na pół umyte papryki. Napełnij je farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz przez godzinę  w 190 stopniach C.


Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy