Reklama

Pancakes z twarogiem, suszonymi morelami i rodzynkami

Pyszne racuszki z sera idealnie sprawdzą się jako danie główne lub podwieczorek.

Składniki:

500 g twarogu

50 g suszonych moreli

50 g rodzynek

4 żółtka

4 łyżki mąki + mąka do podsypywania

Cukier

Przeciśnij twaróg przez sitko

Dodaj żółtka, cukier i mąkę. Dodaj posiekane suszone owoce. Ugnieć ciasto. Na posypanym mąką blacie podziel ciasto na kawałki, formuj krążki i smaż z każdej strony na złocisty kolor.

Włóż do piekarnika ustawionego na 180 st. C i piecz aż będą puszyste. Podawaj ze śmietaną lub jogurtem i sosem owocowym.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy