Reklama

Paluszki rybne

Co znajdziesz w porcji rybki na swoim talerzu? Samo zdrowie. Smażone są smaczne i szybko je przygotujesz. Pieczone kuszą aromatem, ale gotowane będą niskokaloryczne.

Składniki

  • 70 dag fileta z miruny
  • 2 jajka
  • sok z połowy cytryny
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

1. Rybę pokrój na podłużne kawałki. Następnie skrop obficie sokiem z cytryny i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

2. Wstaw na 20 minut do lodówki. Schłodzone kawałki ryby obtocz najpierw w jajku, a później w bułce tartej. 

3. Smaż w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 30 minut. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy