Przejdź na stronę główną Interia.pl

Omlet ze szpinakiem i majerankiem

Trudność może sprawić przewracanie omletu. Po usmażeniu z jednej strony trzeba go zsunąć na talerz, nakryć patelnią i szybko odwrócić.

Składniki

  • 8 jajek
  • 25 dag mrożonego szpinaku
  • 2 cebule
  • 10 dag sera feta
  • 1/2 szklanki mleka
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 gałązki majeranku
  • sól, pieprz

1. Rozmrożony szpinak dobrze odcisnąć z nadmiaru wody. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Wszystko razem wymieszać.

Reklama

2. Naszykować 4 miseczki. Do każdej wbić po 2 jajka i wlać po odrobinie mleka. Ubić widelcem, doprawić solą i pieprzem.

3. Na patelni rozgrzać jedną łyżkę oleju, przez jedną minutę smażyć na niej szpinak, wlać masę jajeczną z jednej miseczki, posypać 1/4 rozkruszonego sera feta, usmażyć, delikatnie przewrócić na drugą stronę, dosmażyć, zsunąć z patelni. Tak samo usmażyć pozostałe omlety. Gotowe trzymać w gorącym piekarniku. Podawać posypane posiekanym majerankiem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje