Reklama

Omlet serowy

Idealny na śniadanie.

Składniki

  • 12 jajek
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony
  • 200 g sera żółtego
  • 3-4 łyżki masła
  • listki roszponki
  • rzodkiewki
  • dżem owocowy np. truskawkowy.

Przygotowanie

Jajka wbić do miski, rozkłócić widelcem, doprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce, połowę dodać do ubitych jajek.

Na patelni rozgrzewać po 1 łyżce masła, wlewać po 1/4 mieszanki jajecznej i okrężnym ruchem rozprowadzać równomiernie po całej patelni. Opiekać powoli, aż jajka zaczną ścinać się też od góry. Omlety przenieść na talerze. Posypać serem, złożyć po przekątnej. Udekorować roszponką i plasterkami rzodkiewek.

Uwaga! Omlet można też podawać na słodko, np. z dżemem truskawkowym.

Reklama

Zobacz także:


Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy