Reklama

Mus z gorzkiej czekolady z likierem i dżemem pomarańczowym

Na osłodę.

Składniki:

400 g gorzkiej czekolady

250 ml śmietany 30 proc.

200 g mąki

30 g dżemu pomarańczowego

25 ml likieru Cointreau

10 g cukru

Biszkopty 100 g

Laska wanilii

Zobacz, jak krok po kroku przygotować tę potrawę:

  Podgrzej śmietankę do 80-90 st. C. Dodaj wanilię, wsyp mąkę. Dodaj cukier i likier. Doprowadź do wrzenia. Połącz z roztopioną czekoladą. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Umieść w salaterkach, wstaw do lodówki na 1 godzinę. Dodaj pokruszone biszkopty oraz dżem.

Reklama


Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy