Reklama

Muffiny z papryką i szpinakiem

Znana przekąska w wytrawnej wersji.

Składniki

  • szklanka liści szpinaku
  • 1/4 cukinii
  • 10 dag sera feta
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 1/2 ząbka czosnku, startego
  • 2 jajka
  • pieprz i sól
  • łyżka posiekanego szczypiorku (lub 2 łyżki rzeżuchy)
  • oliwa

Piekarnik rozgrzej do 180°C. Szpinak umyj i osusz, posiekaj. Cukinię oraz ser feta zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokrój w małą kosteczkę. 

W misce roztrzep jajka z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu oraz szczypiorku. Dodaj szpinak, cukinię, ser oraz paprykę, wymieszaj widelcem.

Cztery kokilki natłuść oliwą i napełnij masą. Wstaw do piekarnika i piecz przez 15 minut (można też użyć silikonowych foremek bez natłuszczania).

Danie podawaj z sosem czosnkowym. 

Zobacz także:

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy