Reklama

Minestrone

Szybka zupa.

Składniki

  • 4 marchewki
  • 2 cebule
  • 3 łodygi selera naciowego
  • puszka białej fasoli z zalewą
  • 1 kg pomidorów obranych i pokrojonych w kostkę
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 l pulpy pomidorowej
  • 1 l bulionu
  • sól
  • pieprz
  • płaska łyżka wędzonej słodkiej papryki
  • olej

Przygotowanie:

W garnku rozgrzej olej i podsmaż pokrojone warzywa. Gdy zmiękną, wlej pulpę oraz bulion. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i wędzoną papryką. Gotuj około 20 minut. Na koniec dodaj fasolę z zalewą i gotuj jeszcze około 10 minut.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy