Reklama

Mała czarna inaczej

Z kawą warto poeksperymentować. Jak ją nietypowo przyrządzić?

Kawa z miodem, najlepiej płynnym. Miód można połączyć ze spienionym mlekiem. Do tego warto dodać korzenne przyprawy (cynamon, kardamon) i odrobinę alkoholu (rumu, likieru).

Kawa z cytryną. Do espresso należy dodać sok wyciśnięty z połowy cytryny. Można też dodać czekolady (w proszku lub startej), ale wtedy sok z cytryny należy zastąpić startą skórką. To kawa znakomita na uciążliwy ból głowy.

Kawowy grzaniec. Podstawą do przyrządzenia tego napoju jest likier o kawowym smaku. O aromacie grzańca decydują przyprawy korzenne - imbir, kardamon, cynamon, goździki. Zaparzamy espresso, dodajemy do niego przyprawy, odrobinę likieru, słodzimy do smaku płynnym miodem.

Reklama
Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: kawa
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy