Reklama

Makaron ryżowy z tofu

Masz ochotę na nutę orientu w kuchni? Wypróbuj prosty i smaczny przepis na makaron ryżowy z tofu i brokułami.

Składniki

  • 200 g tofu
  • 200 g makaronu ryżowego
  • 2 marchewki
  • cebula
  • połowa brokułu
  • 75 g sezamu
  • sos sojowy
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Cebulę obieramy i kroimy w pióra, a następnie podsmażamy na oleju wraz z pokrojonym w kostkę tofu. 

2. Brokuł dzielimy na różyczki, a marchewki obieramy i tniemy w paseczki (np. obieraczką do warzyw) lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Smażymy, od czasu do czasu mieszając i dolewając odrobinę wody. Doprawiamy sosem sojowym, solą oraz pieprzem. Sezam prażymy na suchej patelni i dodajemy do brokułów. 

3. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu, a następnie mieszamy na patelni z warzywami i posypujemy posiekaną natką pietruszki.  

Reklama

Zobacz także:

Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy