Reklama

Makaron chow mein z mięsem i warzywami

Składniki

  • 1 duża wieprzowa polędwiczka
  • 200 g makaronu chow mein
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 małej cebuli
  • 1 marchewka
  • 1/2 brokuła
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 3 łyżki orzechów nerkowca
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • szczypta cukru trzcinowego

Przygotowanie:

Polędwiczkę oczyść z błonek. Pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem. Obtocz w mące. Obierz warzywa. Cebulę i czosnek posiekaj, a marchew pokrój w słupki. Brokuła podziel na różyczki.

Na patelni rozgrzej olej sezamowy. Dodaj cebulę i czosnek, a po minucie mięso. Smaż około 2-3 minuty.

Dodaj marchewkę, brokuła oraz posiekane orzechy. Smaż kilka minut, często mieszając. Gdy mięso się zarumieni, wlej 1/4 szklanki wody wymieszanej z sosem sojowym i cukrem.

Reklama

Dodaj ugotowany makaron i smaż jeszcze 3 minuty.

Zobacz także:


Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy