Reklama

Łosoś z salsą z mango i awokado

Składniki

  • 500 g łososia
  • 1 łyżka miodu
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • 2 łyżki natki

Składniki na salsę

  • 1 mango
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 papryczki chili
  • 1 awokado
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie:

Wymieszaj miód z sosem sojowym, sokiem z cytryny, przyprawami, czosnkiem i natką. Natrzyj marynatą łososia. Usmaż rybę na patelni grillowej (ok. 20 minut) 2. Obierz awokado i mango, pokrój w kostkę. Wymieszaj z posiekaną papryczką, cebulą, oliwą i sokiem z cytryny. Do łososia z salsą podaj pieczone ziemniaki.

Zobacz także:

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy