Reklama

Łosoś w mleczku kokosowym

Pomysł na pyszną i zdrową kolację.

Składniki

  • 800 g filetu z łososia
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 limonka
  • 1 papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • duża szczypta curry
  • 250 ml passaty pomidorowej
  • 250 ml mleka kokosowego
  • świeża kolendra
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

1. Umyj i osusz łososia. Podziel go na cztery kawałki. Każdy oprósz solą i pieprzem, a następnie natrzyj olejem. 

2. Rozgrzej głęboką patelnię i połóż na niej kawałki ryby. Smaż po około cztery minuty z obu stron. 

3. Oczyść i posiekaj papryczkę chili. Dodaj ją do ryby z wiórkami kokosowymi i posiekanym czosnkiem. Wlej mleczko kokosowe, sok z połowy limonki i passatę pomidorową. Wsyp curry i duś wszystko 10-15 minut. Udekoruj posiekaną kolendrą i cząstkami limonki. 

Reklama

Zobacz także:


Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy