Reklama

Lemoniada z dodatkiem ogórka

Zamiast cukru użyj miodu lub ksylitolu (cukier brzozowy). Możesz też dodać 1 łyżeczkę utartego na tarce korzenia imbiru.

Składniki

  • 2 ogórki węże
  • 1 limonka
  • 750 ml wody gazowanej
  • 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 1/4 szklanki syropu cukrowego
  • listki melisy i mięty
  • kostki lodu

 

1. Limonkę sparzyć, pokroić w plastry, ogórki umyć, pokroić na szatkownicy. 

2. Składniki wymieszać w dzbanku, odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Lemoniadę przecedzić przez sitko, dodać rozgniecione listki i kostki lodu.

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy