Przejdź na stronę główną Interia.pl

Lemoniada arbuzowa z miętą i melisą

Przepis dla dwóch osób - z książki "Zioła na talerzu".

Składniki

  • pół szklanki arbuza
  • pół szklanki truskawek
  • garść mięty
  • garść melisy
  • sok z połowy cytryny
  • łyżka miodu
  • garść kości lodu

Przygotowanie:

Reklama

Umyj truskawki, wykrój arbuza.

Umieść owoce w mikserze, dodaj sok cytryny, miód, miętę oraz melisę. Na koniec wrzuć lód.

Miksuj i pij od razu.

Przepis pochodzi z książki "Zioła na talerzu", w której 15 niezwykle popularnych i utalentowanych kucharzy, szefów kuchni oraz blogerów kulinarnych opowiada swoje pachnące historie o tym, jak zakochali się w aromacie i smaku świeżych ziół.

"Zioła na talerzu", autorzy: Zofia Cudny, Marta Dymek, Lara Gessler, Tomek Jakubiak, Samar Khanafer, Daria Ładocha, Grzegorz Łapanowski, Marieta Marecka, Marianna Medyńska, Eliza Mórawska-Kmita, Andrzej Polan, Paweł Sacha, Maia Sobczak, Jurek Sobieniak, Tomek Woźniak. Wydawnictwo Edipresse. Premiera: 4 kwietnia 2018 r.

Fragment książki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje