Reklama

Kurczak ziołowo-czosnkowy

Bardzo łatwe do przyrządzenia danie, które urzeka soczystością i bogatym smakiem. Idealne dla całej rodziny!

Składniki

  • 4 udka z kurczaka
  • 1/3 szklanki oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • po 1 łyżeczce mielonej papryki ostrej i słodkiej
  • 2 łyżki suszonego oregano
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Czosnek obierz i potnij w plasterki. Udka umyj i osusz. Olej wymieszaj z czosnkiem, ziołami i przyprawami. Marynatą polej mięso. Wymieszaj, by było nią dobrze pokryte. Przykryj folią i wstaw do lodówki na godzinę lub całą noc. 

2. Mięso przełóż do żaroodpornego naczynia. Wierzch posmaruj marynatą z dna miski. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz ok. 45 minut.

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy