Reklama

Krupnik rybny

Pyszna i oryginalna propozycja dania z rybką. Nie tylko na wigilijną kolację.

Składniki

  • 200 g filetu z dorsza
  • 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego
  • 100 g ugotowanej kaszy gryczanej białej
  • 1 ziemniak
  • 1 pomidor lub 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 pieczarka
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 cm korzenia imbiru
  • łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. Pomidor obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Imbir pokrój w cienkie słupki, czosnek drobno posiekaj. Pieczarkę obierz i pokrój w drobne półplasterki. Ziemniak obierz i pokrój w kostkę (1×1 cm). 

2. W bulionie ugotuj ziemniaka (10-15 min). Dodaj pokrojonego w duże kawałki dorsza, kaszę i resztę składników. Gotuj ok. 5 min. Dopraw. 

Zobacz także:

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy