Reklama

Krem z musem i owocami

Składniki

  • 150 g konfitury malinowej
  • 100 g mrożonych truskawek
  • 125 g mrożonych malin
  • 125 g borówek
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • 200 g serka waniliowego
  • 150 g półtłustego twarogu
  • 3 łyżki cukru pudru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżki soku z cytryny

1. Konfiturę malinową przekładamy do rondla, podgrzewamy, a następnie przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Maliny i truskawki rozmrażamy i odlewamy nadmiar płynu. Truskawki kroimy na ćwiartki. Borówki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. 

2. Twaróg mielimy, przekładamy do miski. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy łyżkę cukru pudru i mieszamy. Do zmielonego twarogu dodajemy pozostały cukier puder, sok z cytryny, cukier waniliowy i serek waniliowy, miksujemy. Stopniowo dodajemy bitą śmietaną, delikatnie mieszamy, by składniki się połączyły. 

3. Do czterech szklanek przekładamy porcję kremu, następnie dodajemy konfiturę malinową i znowu porcję kremu. Na wierzch wykładamy owoce. Całość możemy udekorować wiórkami z białej czekolady. Deser wstawiamy do lodówki na pół godziny, żeby się schłodził.

Zobacz także:

Reklama


Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy