Reklama

Krem z dyni z grzankami

Pyszna i delikatna zupa, która rozgrzeje w zimowe dni.

Składniki

  • 1 kg dyni
  • 1 l wywaru warzywny
  • 4 ząbki czosnku
  • 10 dag boczku wędzonego
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • śmietana
  • grzanki
  • cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Dynię wydrąż, usuń pestki i części miękkie. Miąższ pokrój w kostkę i połącz z wywarem. Całość gotuj, aż dynia będzie miękka i zmiksuj.

Cebulę pokrój w kostkę, boczek w paski, a czosnek przeciśnij przez praskę. Składniki wrzuć na rozgrzany tłuszcz i chwilę przesmaż. 

Następnie połącz ze zmiksowaną zupą. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. 

Gotuj przez około 10 minut.

Do zupy dodaj koncentrat pomidorowy i wlej śmietanę. Wymieszaj. Podawaj z grzankami.

Już dziś możesz wesprzeć WOŚP! Czekamy na Ciebie na pomagam.interia.pl!

Zobacz także:

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy