Reklama

Kotleciki z kaszy jaglanej

Posypmy natką pietruszki.

Składniki

  • 200 g kaszy jaglanej
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • jajo
  • 50 g serka śmietankowego
  • bakłażan
  • 2 cukinie
  • 4 pomidory
  • 1/2 pęczka natki
  • olej
  • sól i pieprz
  • 800 ml bulionu warzywnego

1. Kaszę jaglaną zalewamy 600 ml bulionu warzywnego i gotujemy na małym ogniu, aż będzie miękka.

2. Obraną cebulę drobno siekamy, ząbek czosnku przepuszczamy przez praskę. Podsmażamy krótko na oleju i dodajemy do ostudzonej kaszy razem z serkiem, jajem i pokrojoną natką pietruszki. Doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy. Z masy formujemy osiem kotlecików. Smażymy na oleju z obu stron na jasnozłoty kolor.

3. Obraną cebulę i pomidory kroimy w ósemki, bakłażan w plastry, a cukinie w słupki. Warzywa smażymy krótko na rozgrzanym oleju, zalewamy 200 ml bulionu, doprawiamy pieprzem i solą, dusimy. Podajemy z kotlecikami.

Reklama
Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy