Reklama

Kotleciki z bakłażana

Składniki

  • 2 średniej wielkości bakłażany
  • 2 jaja
  • 200 g cielęciny
  • czerstwa kajzerka
  • 2 łyżki dżemu morelowego
  • łyżka chrzanu tartego
  • pieprz, sól
  • bułka tarta
  • sól, gałka muszkatołowa, pieprz
  • olej

1. Bakłażany obieramy, kroimy na pół, zalewamy wrzącą osoloną wodą i gotujemy, aż będą miękkie, odcedzamy. Kajzerkę namaczamy w wodzie, odciskamy. 

2. Cielęcinę mielimy w maszynce razem z bakłażanami i kajzerką. Dodajemy jaja, dżem morelowy, chrzan, doprawiamy pieprzem, solą, gałką i wyrabiamy. Z powstałej masy formujemy owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. 

Zobacz także:


Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy