Reklama

Kotleciki na grzance

Domowy hamburger.

Skład na 6 porcji: 500 g mielonego mięsa wieprzowego, 1 cebula, 1 jajko, olej, sól, pieprz, 5 plasterków żółtego sera, bułka pszenna paryska, kilka truskawek lub winogron.

Cebulę drobno siekamy. Wrzucamy do miski z mięsem mielonym i mieszamy. Dodajemy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.

Z masy mięsnej formujemy okrągłe kotleciki. Smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Osączamy z tłuszczu.

Na patelni (najlepiej grillowej) rozgrzewamy minimalną ilość oleju. Bułkę kroimy na cienkie kromki. Wykładamy na patelnię i obsmażamy z dwóch stron.

Reklama

Ser kroimy na małe kwadraciki. Truskawki lub winogrona przekrawamy na pół. Na wykałaczkę nadziewamy kawałki truskawek albo winogron, ser oraz kotlecik a następnie wbijamy w grzanki. Układamy na talerzu.

Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy