Przejdź na stronę główną Interia.pl

Kołdunki z pieczarkami i szynką

Czas przygotowania 65 minut. Cena porcji ok. 2,50 zł.

Składniki na 7 porcji:

Reklama

Ciasto: 350 g mąki, jajko, łyżka oleju, 1/2 szklanki ciepłej wody

Farsz: 200 g pieczarek, cebula, 100 g szynki wędzonej, jajko, łyżka masła, sól i pieprz

Przygotowanie

Cebulę drobno siekamy. Pieczarki myjemy, suszymy, kroimy na małe kawałki. Szynkę kroimy w drobną kostkę. Masło rozgrzewamy na patelni. Cebulę szklimy. Dodajemy do niej pieczarki. Smażymy na złoty kolor. Dodajemy szynkę i jeszcze chwilę smażymy. Farsz schładzamy. Doprawiamy solą i pieprzem, łączymy z jajkiem.

Z mąki, jajka, ciepłej wody i oleju zagniatamy elastyczne ciasto. Wałkujemy, wycinamy kółeczka. Nakładamy farsz i zlepiamy małe pierożki. Gotujemy w osolonym wrzątku. Wykładamy na talerze. Ozdabiamy natką pietruszki. Możemy podawać w gorącym rosole.

04/2016 Rewia

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje