Reklama

Koktajl z miodem i jagodami

Coś pysznego na drugie śniadanie? Polecamy koktajl z jagodami i miodem.

Składniki

  • 2 szklanki świeżych jagód leśnych lub borówek amerykańskich
  • 2 szklanki jogurtu waniliowego
  • 2 szklanki tłustego mleka lub napoju sojowego
  • 8 łyżek płynnego miodu lub syropu klonowego
  • 8 kostek lodu (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

1. Jagody przebrać, usunąć listki, delikatnie opłukać, odsączyć na sicie. 

2. Do kielicha miksera wlać jogurt i mleko. Dodać miód i jagody (kilka odłożyć). Miksować około minuty. Przelać koktajl do schłodzonych szklaneczek. Do każdej szklaneczki wrzucić po dwie kostki lodu (jeśli masz blender, który kruszy lód, można kostki lodu zmiksować razem z koktajlem). 

3. Na wierzch położyć po kilka odłożonych jagód.
Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy