Reklama

Kociołek rozmaitości

Zawartość kociołka posyp tartym parmezanem (albo zwykłym żółtym serem) i na kilka minut wstaw do gorącego piekarnika.

Składniki

  • 25 dag ryżu (białego lub brązowego)
  • 1 paczka mrożonych warzyw na patelnię
  • 15 dag pomidorków cherry
  • 3 łyżki oliwy
  • 250 ml mleka 3,2 proc.
  • 20 dag sera topionego z ziołami
  • świeże zioła – bazylia, oregano, natka pietruszki
  • sól morska, pieprz świeżo mielony, gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Ryż ugotować na sypko, zostawić pod przykryciem, by nie wystygł. W niedużym rondlu podgrzać mleko, dodać serek topiony, zamieszać. Gdy ser się rozpuści, sos doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i gałką muszkatołową.

Mrożone warzywa wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę, smażyć ok. 5 minut. Dodać połówki umytych pomidorków, przesmażyć razem, doprawić ziołami i przyprawami. Warzywa rozłożyć na ugotowanym ryżu, polać sosem.

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy