Reklama

Klasyczne lasagne z mięsem

Z kuchni włoskiej.

Składniki:

Makaron do lasagne

Mleko

Sos boloński

Mięso mielone

Ser i bazylia

Mąka pszenna

Masło

Oliwa z oliwek

Pieprz

Sól

Na sos beszamelowy: roztop masło w rondlu, stopniowo dodawaj mąkę, mleko, zmniejsz ogień i mieszaj do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.

Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż mięso mielone, dodaj sos boloński. Dopraw solą i pieprzem.  Natrzyj formę masłem i układaj warstwy. Zacznij od makaronu, następnie nałóż mięso, tarty ser i sos beszamelowy, bazylię. Nakładaj kolejną warstwę. Ostatnia warstwa - sos beszamelowy i tarty ser. Odstaw na 10 minut. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 30 minut.

Reklama


Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy