Reklama

Kieszonki z pomidorami

Składniki na cztery porcje

  • 4 filety z kurczaka
  • po 10 dag sera feta i mozzarelli
  • 12 dag pomidorków cherry
  • 1 słoik suszonych pomidorów
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 2 dymki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 pęczka bazylii
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • sól, pieprz, cukier

1. Każdy filet przeciąć tak, by stworzyć kieszonkę. Wypełnić ją pokrojonymi suszonymi pomidorami, mozzarellą, fetą i bazylią. Spiąć wykałaczkami, obsmażyć na połowie oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zapiekać 15 minut w temp. 200°C.

2. Na pozostałym oleju zeszklić posiekany czosnek i dymkę (bez szczypioru), dodać pomidory z puszki, przekrojone na pół pomidorki cherry, zasypać łyżką cukru, skarmelizować. Wlać ocet, dusić 5 min, doprawić. Mięso ułożyć na sosie, posypać bazylią i szczypiorem.

Zobacz również:

Reklama


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy