Reklama

Kaszotto z suszonymi grzybami

Jeśli przez pewien czas nie wychodzisz z domu, sięgnij do spiżarni i skorzystaj z półproduktów. Przygotuj smaczne i sycące kaszotto z suszonymi grzybami.

Składniki

  • 20 g suszonych (namoczonych uprzednio) grzybów
  • litr bulionu warzywnego
  • duża cebula
  • 100 g wędzonej słoniny
  • 1,5 szklanki kaszy jęczmiennej lub pęczak
  • szklanka białego wina
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Ugotuj grzyby w wodzie, w której się moczyły. 

2. Słoninę i cebulę pokrój i podsmaż na patelni. Dodaj opłukaną kaszę i smaż wszystko 3 minuty. Wlej wino, a gdy odparuje, dolewaj partiami wywar z grzybów. 

3. Gdy kasza będzie miękka, dorzuć grzyby. Dopraw wszystko do smaku solą i pieprzem. Udekoruj posiekaną natką. 

Zobacz także:

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy