Reklama

Kapusta pak choi

Kapusta chińska pak choi wyśmienicie smakuje z sezamem, podsmażana na patelni. Będzie wyśmienitym dodatkiem do wielu azjatyckich potraw!

Składniki

  • 2 kapusty pak choi
  • ząbek czosnku
  • dymka ze szczypiorem
  • oliwa
  • łyżka ziaren sezamu
  • sos sojowy
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Kapusty, jeśli są małe, przetnij wzdłuż na połówki. Większe podziel na liście i potnij w paski. 

2. Na oliwie podsmaż czosnek i dymki. Dodaj kapustę, 2 łyżki sosu sojowego i duś 10 minut pod przykryciem. Powinna być miękka, ale chrupiąca. Dopraw solą i pieprzem. Na suchej patelni upraż sezam i posyp nim potrawę.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy