Reklama

Kakaowiec z jabłkami

Wypiek idealny do poobiedniej kawy. Połączenie jabłek i czekolady - pycha!

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 kostki margaryny lub masła
  • 3 jajka
  • 8 jabłek
  • 4 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 torebka cukru wanilinowego

Sposób przygotowania:

1. Margarynę utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Ucierając, dodawaj po 1 jajku. Partiami wsypuj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i wlewaj mleko. Na końcu dodaj kakao. Dobrze wymieszaj. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i delikatnie wymieszaj z ciastem. 

2. Formę o wym. 25 x 30 cm wyłóż pergaminem. Przelej do niej ciasto. Wstaw do piernika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 50 minut. Wystudź. Na wierzchu ciasta rozprowadź polewę czekoladową albo posyp je cukrem pudrem. 

Zobacz także:

Reklama
Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy