Reklama

Jajo w gniazdku z łososiem

Smakowita przekąska z jajkiem i łososiem w rolach głównych.

Składniki

  • 4 duże bułki
  • masło do posmarowania
  • łosoś wędzony w plastrach
  • 4 łyżki musztardy francuskiej
  • 4 jajka
  • pęczek koperku
  • sól
  • tarty parmezan

Przepis pochodzi z 331. odcinka programu "Ewa gotuje".

Sposób przygotowania:

Z bułek odciąć górę, środki wydrążyć. Powstałe w ten sposób miseczki posmarować miękkim masłem, wyłożyć plastrami wędzonego łososia - tak, by powstało coś w rodzaju gniazda. Do każdego dać po łyżce musztardy z całymi ziarnami gorczycy, rozsmarować. Posypać siekanym koperkiem. Wybić jajka. Przyprawić solą i zapiec w piekarniku (180 st. C, pieczemy do momentu, w którym zetnie się białko). Przed podaniem oprószyć tartym parmezanem.

Reklama
Polsat
Dowiedz się więcej na temat: przekąska
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy