Reklama

Jajka w awokado

Wyglądają efektownie i świetnie smakują.

Składniki

  • awokado
  • 2 małe jajka
  • pół czerwonej cebuli
  • pół czerwonej papryki
  • parmezan
  • pieprz i sól morska

Awokado opłucz starannie pod bieżącą wodą, przekrój na pół i usuń pestkę. Wydrąż trochę miąższu.W żaroodpornym naczyniu zrób podpórki ze zwiniętej folii aluminiowej. Ułóż na nich połówki awokado tak, żeby wierzch był jak najbardziej płasko. 
Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, obsyp nimi połówki awokado i wbij po jednym jajku (aby białko się nie wylewało można wbić samo żółtko i tylko trochę białka). Posyp solą i pieprzem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temperaturze 200°C. Po upieczeniu zetrzyj na wierzch trochę parmezanu. Danie podawaj z pieczywem.

Zobacz także:

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy