Reklama

Jagnięcina w sosie czekoladowym z suszonymi śliwkami

Na wyjątkowe okazje.

Składniki

  • Jagnięcina / 600 g
  • Gorzka czekolada / 50 g
  • Suszone śliwki / 100 g
  • Liść laurowy / 2 szt.
  • Oliwa z oliwek / 3 łyżki
  • Ocet winny / 5 łyżek
  • Cukier / 2 łyżki

Pokrój mięso na kawałki centymetrowej grubości. Przekrój każdą śliwkę na pół. Wlej ocet winny na patelnię, dodaj cukier, śliwki i liść laurowy, gotuj na małym ogniu do odparowania. Smaż jagnięcinę 4-5 minut z każdej strony. Dopraw. Pod koniec smażenia wlej śliwki w occie. Zdejmij z ognia i dodaj startą czekoladę. Obtocz mięso w powstałym sosie.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy