Reklama

Jabłkowe tarty w wersji mini

Mały deser "na raz", to najlepszy sposób na słodkie co nieco do kawy. Polecamy sprawdzony przepis na małe tarty z jabłkami.

Składniki na ciasto

  • 250 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 50 g cukru pudru
  • 150 g zimnego masła
  • 1 jajko

Składniki na ciasto

  • 200 g masła miękkiego
  • 150 g cukru
  • 200 g zmielonych migdałów
  • 30 g mąki
  • 4 jajka
  • 2 jabłka

Sposób przygotowania:

Ciasto po wyrobieniu odstawiamy do lodówki na 1h. Nadzienie: ubijamy mikserem masło z cukrem i jajkami, dodajemy mąkę i migdały. Rozkładamy ciasto w foremkach, wlewamy nadzienie. Na wierz układamy pocięte na plasterki jabłko. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni na 20 min. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy