Przejdź na stronę główną Interia.pl

Idealna polędwiczka z grilla

Soczysta polędwiczka.


Składniki

  • 50 dag polędwiczki
  • sól morska
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 2 łyżki oliwy

Składniki na sos rabarbarowo-balsamiczny

  • 4 łodygi rabarbaru
  • 1/4 szklanki cukru
  • łyżka miodu
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • sól morska
  • pieprz

Reklama

Przygotowanie:

Polędwiczkę dopraw solą i pieprzem, wysmaruj oliwą i odłóż do zamarynowania na całą noc w lodówce.

Mięso ułóż na rozgrzanym grillu i grilluj przez około 8 minut. Następnie zawiń je w folię aluminiową i połóż na ruszcie na kolejne 10 minut.

Otwórz polędwiczkę i odłóż na 4 minuty, aby odpoczęła. Zlej sok z folii.

Rabarbar pokrój na centymetrowe kawałki, włóż do rondelka, wlej sok z folii, dodaj cukier, miód, sól i pieprz. Mieszając, smaż przez kilka minut. Dolej ocet i gotuj do miękkości. Podawaj z mięsem.

Zobacz także:

Na Żywo

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje